Tulosta

Jotkut meistä, Juho ja Hilja Tiittasen perillisistä, teimme kolme vuotta sitten omatoimi matkan Sortavalaan, Valamoon ja tietysti Suistamoon, jossa meidän sukujuuremme ovat.

Vietimme ihanan retkipäivän entisen kotimme Kivilahden rannassa, uimme Jänisjärvessä, keitimme kahvia nuotiolla ja söimme eväitämme! Se oli kaikin puolin ihana matka ”muistojen bulevardille”, vaikka kotimme rauniokumpu ja piha oli niin metsittynyt, ettemme sen seasta löytäneet edes edellisellä matkallamme löytynyttä rappukiveä. Porttikoivu oli sentään tallella ja saranan puolikas rungossa. Liekö salama iskenyt siihen, koska se näytti kovin ränsistyneeltä. Veljeni otti minusta kuvan koivun juurella, minkä portissa monta kertaa pikku-tyttönä kiikuin. ”Vain muistot jää, kun kaikki unhoittuu!” Tämä matka taisi jäädä minulle viimeiseksi. Rajamuodollisuudet paluumatkalla olivat sen verran hankalat, aikaa ja voimia kysyvät, että mielessäni tein sen päätöksen, etten enää lähde tällaiselle reissulle. Näinhän siinä varmaan käykin, kun ikää tulee ja voimat vähenevät. Toisaalta rajanylitys voi tulla helpommaksi tulevaisuudessa.

Olen kiitollinen siitä, että iästäni (s. 1933) huolimatta olen saanut olla terve ja työkykyinen, mitä nyt pientä kolotusta silloin tällöin. Pidän kuntoani yllä uimahallissa ja kuntosalilla. Olen huomannut sen välttämättömäksi jaksaakseni istua tietokoneen äärellä ja kirjoittaa, hoitaa itseäni ja talouttani rivitalossa asuessani. Nyt tulevan huhtikuun 22. päivänä on yhdeksännen Karjalan tyttö–sarjaan kuuluvan kirjan julkistustilaisuus Jyväskylässä Siion Temppelissä klo 11. Tervetuloa, jos näillä päin joku on liikkeellä tai asut Keski-Suomessa! Kirjojani saa sieltä silloin sekä muista kirjakaupoista ja kustantajalta Aikamediasta: www.aikashop.fi Niitä on myös lähes jokaisessa kirjastossa lainattavana. Laitan tähän listan kirjoistani niiden ilmestymisjärjestyksessä niille, jotka ehkä haluavat lukea niitä:

1. Karjalan tyttö

2. Karjalan tyttö päiväntasaajalla

3. Karjalan tyttö yllättyy

4. Hyvästi Suomi

5. Karjalan tyttö etsii paikkaansa

6. Karjalan tyttö muutosten keskellä

7. Karjalan tyttö myrskyn silmässä

8. Karjalan tyttö ja särkyneet unelmat

9. Karjalan tyttö – kohti valoisaa huomista (Ilmestyy huhtikuussa).

Nämä ovat kristillisiä romaaneja, jotka perustuvat omiin kokemuksiini. Niissä on noin 90 % faktaa ja loput fiktiota. Niiden punaisena lankana on Jumalan uskollisuus ja huolenpito vaikeissakin olosuhteissa, joissa olen saanut kokea Jumalan apua vuosien varrella.

Toivotan antoisaa yhdessäoloa vuosikokouksessa ja iloista kevään odotusta jokaiselle. Itse olen lähdössä pian Englantiin erääseen konferenssiin ja tapaamaan Timo-poikani perhettä. Toisen poikani perheen saan Suomeen vierailulle pääsiäiseksi, joten on monta aihetta iloon tänä keväänä!

 

Lämpimästi, Eila Payne o.s. Tiittanen